top of page

BIO

Roger Padullés_foto_4 MR©MartaEscobar.jpg

BIOGRAFIA

Nascut a Sallent i posteriorment establert a Valls, el tenor Roger Padullés inicià la seva formació vocal a l’Escolania de Montserrat. Continuà els seus estudis a l’Escola de Música de Cambrils i actuà amb diverses formacions corals com ara la coral Verge del Camí de Cambrils, o la Capella Príncep de Viana. Com a solista, i atret pel Lied alemany, es traslladà a estudiar cant a Freiburg im Breisgau (Alemanya) becat per la Generalitat de Catalunya amb R. Pinheiro. L'any 2009 guanyà el Segon premi al Concurs Internacional Francesc Viñas, així com el premi Plácido Domingo.

Després del seu pas per Freiburg, completà la formació operística a l’Opéra- studio del teatre d'Estrasburg (França) i incià tot seguit una carrera professional que l'ha dut a cantar, entre altres, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Teatro Municipal de Santiago de Chile, a l'Opéra National du Rhin, al Concertgebouw d'Amsterdam, al Teatro Real de Madrid, Capitole de Toulouse o al Palau de les Arts de València, on ha estat dirigit per batutes com Zubin Mehta o per directors d’escena com Peter Brook o Christoph Marthaler.

 

Paral.lelament actua també en concerts de Lied i Oratori en sales com el Capitole de Toulouse, l'Opéra National du Rhin a Estrasburg o al Rosenblatt Recital Series de Londres. L'any 2015 rep el Premi Enderrock al millor disc de clàssica per "Mompou Songs" otorgat per la crítica; i els anys 2017, 2018 i 2019 el Premi Enderrock, per votació popular, també al millor disc de clàssica per “Tossudament Llach” i “Cançó d’amor i de guerra” i “Llull”, respectivament.

 

Roger Padullés també ha escrit i dirigit escènicament alguns dels seus últims espectacles com “Händel. Eclipsi total”, “Emili Vendrell, la veu del poble” i “Dones d’òpera” amb el cor Èulia de Valls, "L'Enigma Garreta" i ha creat i dirigit una adaptació participativa de "La Flauta Màgica" de W. A. Mozart en motiu de les Decennals de Valls de 2022.

© MartaEscobar

Entrevista

Canal Taronja

02.11.2021

Programa: Molt Personal

Per: Eli Pagan

La música que em defineix
LA SETMANA DE ROGER PADULLÉS AL "MOLT PERSONAL" DE CATALUNYA MÚSICA PER ROSA MARIA BARTRORLI
Captura de pantalla 2023-03-14 a les 11.11_edited.png

En la primera llista del tenor Roger Padullés per al "Molt personal", l'òpera és la gran protagonista. Sentirem àries d'òpera, però també obertures que agraden molt el nostre convidat. La primera llista arrencarà amb Mozart, un compositor per qui Roger Padullés, que es defineix com un "tenor mozartià", sent una estima especial.

Captura de pantalla 2023-03-14 a les 11.15.23.png

En la segona llista del tenor Roger Padullés per al "Molt personal", hi apareix un compositor que li agrada molt: Juli Garreta, i ens presenta "Mar plana", un duet per a violoncel i piano, del compositor de Sant Feliu de Guíxols, que és una meravella. Música genial.

Captura de pantalla 2023-03-14 a les 11.17_edited.png

En la 3a llista del tenor Roger Padullés per al "Molt personal", sentirem com canta el nostre convidat a partir de col·laboracions que l'han impactat especialment i produccions discogràfiques. Una proposta musical en què es descobreix la feina de redescoberta de molts compositors.

Captura de pantalla 2023-03-14 a les 11.19.43.png

A la 4a llista del tenor Roger Padullés per al "Molt personal", la música de Georg Friedrich Händel és la gran protagonista. A més, avui el nostre convidat ens descobrirà moltes coses del compositor alemany: llums i ombres sobre la música de Händel.

Captura de pantalla 2023-03-14 a les 11.20.56.png

A la 5a llista del tenor Roger Padullés per al "Molt personal", el nostre convidat dedica la playlist d'avui a un compositor francès que li encanta perquè toca el cor: es tracta de Francis Poulenc. Per Padullés, "autor de magnífiques obres per a cor, per a cor i orgue..., que creen unes sonoritats meravelloses".

bottom of page